Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Omlotten

av Camilla Thulin onsdag, 4 mars, 2015

Alexander McQueen del 3/4

av Camilla Thulin söndag, 6 juli, 2014

Stiltips till karlarna

av Camilla Thulin tisdag, 2 oktober, 2012

Ansiktstvätt

av Camilla Thulin onsdag, 21 november, 2012

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Läsarfråga om klänning

av Camilla Thulin onsdag, 21 januari, 2015

Acceptera din kropp

av Camilla Thulin onsdag, 3 juni, 2015

Esther Williams

av Camilla Thulin torsdag, 6 juni, 2013

Hélène Absi om kashmirsjalen

av Camilla Thulin onsdag, 29 oktober, 2014

Capribyxan

av Camilla Thulin onsdag, 5 juni, 2013
Bläddra i arkivet