Igår var Dominika och Hannah här på middag. Vi bjöd på kycklingklubbor med färsk rosmarin och babytomater. En supergod bjudrätt. Jag steker alltid kyckling på 175 grader i c:a 1, 5h, sedan får den stå en stund till i eftervärmen, tills den är dags att serveras. Gjorde riktig turkisk aubergineröra till damerna, eftersom det är en favorit. Enkelt och gott. Lägg in några auberginer med gaffelstick på 250 gr mitt i ugnen. De ska torrstekas i c:a 45 minuter. Ta ut dem låt dem svalna. Gräv ur köttet, låt det rinna av i en sil, mosa lite så att det rinner ut. Blanda i en bytta med några pressade vitlöksklyftor, 2 matskedar turkisk yoghurt, en klyfta pressad citron och salt. Mixa ihop det till en slät puré. Smaka av, tillsätt det som fattas.
Middagsgäster
måndag, 1 juli, 2013 av Camilla Thulin
Kommentera