Vitello Tonnato med ekologisk kyckling istället för kalv.
1 kyckling av det ekologiska slaget. Koka kycklingen med 2 tärningar kycklingbuljong och 2 lagerblad för att få lite smak. Koka kyckligen i 1-1,5 timme beroende på storlek. Låt kycklingen svalna, ta ur benen och skär upp den i fina bitar, lägg den på ett större fat.
Tonfisk sås:
- 1 burk tonfisk i olja
- 4 sardell filéer
- 2 äggulor
- 2 matskedar kapris
- Saften av ½ liten citron
- 2 matskedar vitvinsvinäger
- 1,5 dl olivolja – snäll
- Salt och peppar
- Lite stora kapris på kvist och klippt persilja för dekoration
Kör tonfisk, sardeller, äggulor, kapris, citronsaft och vinäger i en matberedare.
Det ska bli en tjock smet. Ringla sedan sakta ner olivoljan, det ska bli en tjockare sås. Smaka av med salt och peppar efter behov.
Häll tonfisksåsen över kycklingen, dekorera med kapris, klippt persilja och några citronskivor.
Servera gärna med favoritpastan eller grönsallad med ruccola, röd mangold och lite bruten romansallad eller båda två.
Kommentera