Aubergineröra

söndag, 20 maj, 2018 av Camilla Thulin
Aubergineröra är gott. Passar bra till kyckling, fisk och grillade grönsaker. Receptet är hämtat från min och Uluc Telmens bok Meze Maritim. Men när du ändå är i gång, tredubbla satsen!

Eggplant

 

 

1 stor
 aubergine

1 msk
 tahini (sesampasta)

2 st
 grovt hackade vitlöksklyftor

0.5 st
 grovt hackad serranochili

Saften av 1/4 citron

0.5 dl
 matolja

0.5 dl
 olivolja

1 dl
 smulad fetaost

1 msk
 finhackad dill

5 st
 finhackade fefferonis

3 st
 skivor formbröd

 

Sätt ugnen på 225 grader, pensla den sköljda auberginen med olivolja.

Rosta auberginen högst upp i ugnen i ca 20-25 min. Vänd den ofta.

Låt svalna, och skala auberginen(spara vätskan som blir kvar av skalningen).

Kör auberginen och de övriga ingredienser till en jämn smet i en mixer på full effekt i ca 3 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ned dillen. Servera med olivolja.

 

Kommentera