Middag med Rabaeus

söndag, 27 mars, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Eftersom det är slutdansat för Rabaeus, och Stadsteatern och Dramaten har påsklov, så kunde vi igår afton äta middag med herrn. Det blev en italiensk historia rakt igenom, hemma i köket. Anslöt en stund gjorde också dottern Lydia. Vad åt vi då? Jo först bruschettas toppad med färsk finhackad tomat som fått några stänk olivolja och balsamvinäger på sig. Sedan en ragu med pappardelle och sist jordgubbar med citron och socker. Receptmakaren bakom ragun är den i Rom boende journalisten Peter Loewe. Så här gör man:

  • Stek finhackat sidfläsk i olivolja i en gryta. Ta upp.
  • Fräs finhackad selleri, morot, gul lök och vitlök i grytan. Ta upp.
  • Fräs köttfärs och lite kycklinglever grytan tills det blir torrt. I med rött vin. Fräs torrt. I fläsket och grönsakerna. Salta, peppra.
  • I med krossad tomat och kalvfond. Krydda med basilika, oregano, timjan och rosmarin. Önskad konsistens: soppa.
  • Koka i timmar tills du har en tjock ragu. Servera med pasta.

Nu: mot bassängen igen!

   
  

   

Kommentera