Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Kurtisanen och modet

av Camilla Thulin tisdag, 6 juni, 2017

Donna Karan

av Camilla Thulin onsdag, 29 maj, 2013

Basgarderob

av Camilla Thulin söndag, 3 februari, 2013

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Camilla Thulin söndag, 14 januari, 2018

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Omlotten

av Camilla Thulin onsdag, 4 mars, 2015

Stiltips till karlarna

av Camilla Thulin tisdag, 2 oktober, 2012

Skjortor

av Camilla Thulin måndag, 20 augusti, 2012

Läsarbrev om shapewear

av Camilla Thulin onsdag, 4 november, 2015

Max 100 ml

av Camilla Thulin onsdag, 12 februari, 2014
Bläddra i arkivet