Granntanten Karina har en kusin, Thomas, som är en fena vid spisen. Sitt intresse för mat och kokkonsten har han precis som Karina fått från Anna-Lisa och Holger, Karinas farmor och farfar, Thomas mormor och morfar. Hemma hos Anna-Lisa och Holger togs allt tillvara, av äggvitorna som blev över från majonnäsen gjordes maränger. Ingenting var för oädelt för att inte bli till en pastej. Vi kommer bjuda på några av kusin Thomas recept i lite olika omgångar. När Thomas inte lagar mat är han major och arbetar som chef för Försvarsmaktens hundtjänstenhet. En enhet som föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Hundarna hjälper Försvarsmaktens personal med allt från patrullering till att leta efter minor, explosiva varor, narkotika eller försvunna personer.
Gubbröra
1 dl gräddfil
1,5 dl lättmajonäs
4 msk kaviar
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad purjolök
1 dl finhackad rödlök
1 burk matjesill (i mindre bitar)
6-7 kalla potatisar (tärnade)
Blanda ihop. I kyl minst 2-3 timmar för att ”mumma till sig” (helst minst ett dygn i kylen). Servera på kavring, eller i ett litet glas. Dekorera med ägg/persilja om man vill. Funkar till Påsk, midsommar & jul!
Kommentera