Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Camillas lingonparfait

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Söndagsbrunch

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Stekta grönsaker med fetadipp

av Camilla Thulin onsdag, 12 mars, 2014

Vintage fashion

av Camilla Thulin onsdag, 8 april, 2015

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018

Uppdaterad sminkrutin

av Camilla Thulin söndag, 15 maj, 2016

BRUDAR

av Camilla Thulin söndag, 10 februari, 2013

Diors parfymör

av Camilla Thulin onsdag, 24 juli, 2013
Bläddra i arkivet