Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Bardots rutor

av Camilla Thulin onsdag, 29 april, 2015

Capribyxan

av Camilla Thulin onsdag, 5 juni, 2013

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Agent Provocateur

av Camilla Thulin onsdag, 26 augusti, 2015

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Dölj med concealer

av Camilla Thulin onsdag, 15 juli, 2015

Rensa i garderoben

av Camilla Thulin söndag, 26 januari, 2014

Hélène Absi om kashmirsjalen

av Camilla Thulin onsdag, 29 oktober, 2014

Läsartävling: gissa modehus.

av Camilla Thulin torsdag, 27 juni, 2013

Mjuk och len kropp

av Camilla Thulin söndag, 24 november, 2013
Bläddra i arkivet