Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.
Antal portioner: 6
Ingredienser
1 zucchini
4 potatisar
1 aubergine
solrosolja till stekning
3 dl turkisk yoghurt
100 g smulad fetaost
1 pressad vitlöksklyfta
salt
nymald svartpeppar
dillvippa till garnering
Gör så här
1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.
2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.
3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.
4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.
Kommentera