Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Tjuvar i modevärlden

av Camilla Thulin torsdag, 1 augusti, 2013

Shoppingråd

av Camilla Thulin söndag, 23 juni, 2013

Stiltips för män

av Camilla Thulin söndag, 25 november, 2012

Alexander McQueen del 2/4

av Camilla Thulin söndag, 29 juni, 2014

Om smycken

av Camilla Thulin söndag, 30 december, 2012

Sminkvarning

av Camilla Thulin onsdag, 10 december, 2014

Donna Karan

av Camilla Thulin onsdag, 29 maj, 2013

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

Årets Granntant 2014: MARIA LANTZ

av Camilla Thulin fredag, 10 oktober, 2014

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Camilla Thulin söndag, 3 januari, 2016
Bläddra i arkivet