Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.
Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g lammfärs
2 finhackade gula lökar
1 finhackad grön chili
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)
1 litet knippe finhackad bladpersilja
salt
nymald svartpeppar
olivolja
träspett
Gör så här
1. Blötlägg träspetten.
2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.
3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.
4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.
Kommentera