Nakna Kockens kyckling

tisdag, 8 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ojojoj. Möten, möten, möten. Men nu skall jag koppla av med lite matlagning. Ikväll kommer min mamma på middag, samt min väninna Helena som jag känt sedan gymnasiet på Södra Latin. Vi har alltså varit vänner i hundra år. Hehe. Det blir Nakna Kockens kyckling på menyn. Har köpt en stor majsvariant. Hemligheten är att lyfta på kycklingskinnet, på bröstsidan, och i den ficka som uppstår saltar och pepprar man samt trycker in en massa färsk timjan och häller sedan ner olivolja i fickorna. Gnid sedan in kycklingen med mycket salt, och lite peppar, samt olja. Stoppade ett gäng citronbitar i kycklingen. Sedan in med kycklingen i ugnen (på ett galler) som värmts till 250 grader. Bröstsidan nedåt. Sätt kycklingen så högt upp du kan. Laga i ca 10 min. Vänd kycklingen. Laga i ca 10 min. Sänk sedan temperaturen till 200-220. Flytta ned kycklingen i ugnen. Längst ned i ugnen har du från början ställt en plåt eller ugnsfast fat med rotfrukter. Allt klart efter en dryg timme cirkus. Serverar en sallad på färsk spenat med lite hyvlad parmesan och en citronvinägrett till.

20131008-180439.jpg

20131008-180445.jpg

20131008-180449.jpg

20131008-183929.jpg

20131008-184716.jpg

20131008-184756.jpg

20131008-185311.jpg

20131008-185316.jpg

Kommentera