Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Celluliter

av Camilla Thulin onsdag, 23 januari, 2013

Tjuvar i modevärlden

av Camilla Thulin torsdag, 1 augusti, 2013

Camillas lingonparfait

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Rätt svar!

av Camilla Thulin söndag, 15 september, 2013

Om att flyga med stil

av Camilla Thulin söndag, 18 november, 2012

Karins skofråga

av Camilla Thulin måndag, 29 maj, 2017

Parisresan

av Camilla Thulin onsdag, 25 september, 2013

Ålderskris

av Camilla Thulin onsdag, 20 november, 2013

Den lilla svarta

av Camilla Thulin onsdag, 15 augusti, 2012

Dold pärla i Stockholm

av Camilla Thulin lördag, 13 juni, 2015
Bläddra i arkivet