Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Wepler

av Camilla Thulin onsdag, 8 januari, 2014

Begravning

av Camilla Thulin söndag, 25 maj, 2014

Sminkvarning

av Camilla Thulin onsdag, 10 december, 2014

Underklädestvätt

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

En välmejkad satmara

av Camilla Thulin onsdag, 10 april, 2013

Dölj med concealer

av Camilla Thulin onsdag, 15 juli, 2015

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014

På resa med Palmgrens

av Camilla Thulin onsdag, 14 januari, 2015

Diors parfymör

av Camilla Thulin onsdag, 24 juli, 2013
Bläddra i arkivet