Potatis och mynta

söndag, 30 juni, 2013 av Camilla Thulin
Mums. En fräsch potatissallad hör sommarbordet till. Receptet hämtat ur min och Uluc Telmens kokbok Meze Maritime.

Ingredienser

1 kg potatis

1/2 dl olivolja

saft av 1/2 citron

1 tsk chiliflakes

salt

nymald svartpeppar

1 knippe hackad mynta

 

 

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. När den är klar, häll av vattnet och lägg upp på ett fat.

2. Blanda en dressing med allt utom myntan. Häll över dressingen och strö över myntan.

3. Blanda försiktigt och servera direkt.

Kommentera

Lästips

Grevinnans mustasch

av Camilla Thulin torsdag, 10 januari, 2019

Rätt rouge!

av Camilla Thulin söndag, 15 november, 2015

Läsarfråga om stickat

av Camilla Thulin onsdag, 7 januari, 2015

Herrfötter & händer

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Alexander McQueen del 2/4

av Camilla Thulin söndag, 29 juni, 2014

Haute couture, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 6 mars, 2013

Boktips: Sloane ranger

av Camilla Thulin söndag, 21 oktober, 2012

Le Comptoir

av Camilla Thulin söndag, 17 november, 2013

Vi ger bort strumpbyxor och behöver veta…

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Pumps

av Camilla Thulin söndag, 9 mars, 2014
Bläddra i arkivet