Dags för lite mer recept. Även detta hämtat ur boken Meze Maritime som jag gjorde tillsammans med Uluc Telmen. Ätes med fördel till sommarens grillade godsaker.
Antal portioner: 6
Ingredienser:
1/2 litet huvud fint strimlad rödkål
1/2 dl olivolja
saft av 1/2 citron
salt
nymald svartpeppar
3 tärnade tomater
30 cm skivad gurka
200 g grönsallad
3 hackade knipplökar
Gör så här:
1. Lägg rödkålen i en bunke och strö över 1 msk salt.
2. Krama kålen med händerna och låt stå i minst 30 minuter. Detta gör att kålen blir mjuk och inte besk. Skölj kålen och låt rinna av ordentligt.
3. Rör i hop olivolja, citronsaft, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
4. Lägg kålen i en skål och blanda i dressingen. Låt stå i ytterligare 30 minuter.
5. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater, gurka och sallad. Blanda försiktigt och toppa med löken.
Kommentera