Saltinbakad fisk

tisdag, 7 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Maken lagar saltimbakad fisk. En bar på ca 8hg (dvs havsaborre). Fisken saltas och peppras på in och utsidan. Citron droppas också inuti och utanpå. Vispa sedan 2 äggvitor stela. Blanda äggvitan med 1kg grovt salt. Bred ut ett täcke av saltsmeten i ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå. Täck den runtom med saltgeggan. Skjuts in i 200 graders ugn i 35 minuter. Serveras med grönsallad. Mums. All arom bevaras, smaken blir verkligen fyllig. Det går förstås lika bra med selleri (gös). Vi har vitt ekologiskt vin i glasen.

20130507-181905.jpg

20130507-181917.jpg

20130507-181926.jpg

20130507-184343.jpg

20130507-184544.jpg

20130507-184709.jpg

Kommentera