Kycklingrecept

söndag, 31 mars, 2013 av Camilla Thulin
Nu blir det ett sista matrecept ur min och kocken Bullens bok ”Meze Maritime” … i alla fall för ett tag. God spis!

 

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Ögonsmink förr

av Camilla Thulin söndag, 15 juni, 2014

Liberty

av Camilla Thulin onsdag, 9 januari, 2013

Stiltips för män

av Camilla Thulin söndag, 25 november, 2012

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

På besök hos Goyard

av Camilla Thulin onsdag, 17 oktober, 2012

Bloomsbury

av Camilla Thulin söndag, 20 oktober, 2013

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013

Möte med Chantal Thomass

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Hängt Kött

av Camilla Thulin onsdag, 22 april, 2015
Bläddra i arkivet