Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Madame Grès, del 2.

av Camilla Thulin måndag, 28 mars, 2016

Tack för i år!

av Camilla Thulin söndag, 29 december, 2013

Sol och hud

av Camilla Thulin söndag, 17 mars, 2013

Göteborg utsålt

av Camilla Thulin fredag, 8 november, 2013

Bästa handväskan

av Camilla Thulin onsdag, 21 augusti, 2013

Skinnbyxan

av Camilla Thulin söndag, 8 september, 2013

Snyggt under i Paris

av Camilla Thulin onsdag, 16 april, 2014

Packa rätt

av Camilla Thulin onsdag, 20 maj, 2015

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Mina bästa festtips

av Camilla Thulin söndag, 9 december, 2012
Bläddra i arkivet