Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013

Chanelikoner

av Camilla Thulin lördag, 15 augusti, 2015

Gamla klänningar

av Camilla Thulin onsdag, 18 september, 2013

Lite om denim

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018

Luvtröjan

av Camilla Thulin onsdag, 26 mars, 2014

Hängt Kött

av Camilla Thulin onsdag, 22 april, 2015

Nu blir det reklam!

av Camilla Thulin måndag, 17 december, 2012

Smycken

av Camilla Thulin söndag, 18 maj, 2014

Polon och Pucci

av Camilla Thulin onsdag, 16 januari, 2013

Klänningen, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 14 april, 2013
Bläddra i arkivet