Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014

YSL & Marrakech

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018

Om smycken

av Camilla Thulin söndag, 30 december, 2012

En väldoftande historia

av Camilla Thulin onsdag, 14 oktober, 2015

Korsetter & andra under. Del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 19 december, 2012

Skapa en doftgarderob

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Karlar och klädkoder

av Camilla Thulin onsdag, 5 februari, 2014

Klädd i svart – mina bästa tips

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Möte med Chantal Thomass

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Kroppshår

av Camilla Thulin söndag, 2 december, 2012
Bläddra i arkivet