Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Den inre resan

av Camilla Thulin söndag, 11 augusti, 2013

Hängt Kött

av Camilla Thulin onsdag, 22 april, 2015

Hotel des Grandes Ecoles

av Camilla Thulin onsdag, 30 juli, 2014

Tjuvar i modevärlden

av Camilla Thulin torsdag, 1 augusti, 2013

Rick Owens

av Camilla Thulin söndag, 17 april, 2016

Karlar med stil (2)

av Camilla Thulin onsdag, 15 oktober, 2014

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

Skapa en doftgarderob

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Alexander McQueen del 3/4

av Camilla Thulin söndag, 6 juli, 2014

Bästa handväskan

av Camilla Thulin onsdag, 21 augusti, 2013
Bläddra i arkivet