Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Marinerad sill

av Camilla Thulin lördag, 16 december, 2017

Läsarfråga om stickat

av Camilla Thulin onsdag, 7 januari, 2015

Breda höfter eller?

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Korsettens fasta grepp, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 1 maj, 2013

Bästa gästen

av Camilla Thulin söndag, 8 december, 2013

Linssoppa

av Camilla Thulin lördag, 6 februari, 2016

Grått är flott

av Camilla Thulin söndag, 19 maj, 2013

Ryggsäcken och Prada

av Camilla Thulin lördag, 28 maj, 2016

Hôtel Relais Saint-Germain

av Camilla Thulin onsdag, 27 augusti, 2014
Bläddra i arkivet